Ok
Elfelejtette tagkódját?
Adja meg a regisztrált e-mail címét és elküldjük önnek a tagkódját!
E-mail
Elfelejtette PIN-kódját, CV-bónusz jelszavát?
Kérjük, töltse ki a tagkód mezőt!
Tagkód
Vissza a cikkhez
strategic-advisors : CaliVita International

Stratégiai tanácsadók

John B. Ritch, társalapító, elnök

 John B. Ritch III: 1993 és 2001 között, Bill Clinton elnöksége alatt az Amerikai Egyesült Államok Bécsben székelő ENSZ-ügynökségekhez – a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA), az Átfogó Atomcsend Egyezmény Szervezete (CTBTO), az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC), az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezete (IDO), valamint az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala (UNRWA) – akkreditált nagykövete.

2001 és 2012 között Ritch a londoni székhelyű Nukleáris Világszövetség (WNA) főigazgatója volt. A globális kereskedelmi szövetség célja az atomenergia biztonságos és felelősségteljes felhasználásának biztosítása szerte a világon.

John B. RitchClinton elnök által történt nagyköveti kinevezése előtt 22 éven át szolgált az USA Szenátusa Külügyi Bizottságának főtanácsadójaként. A főtanácsadói posztra először 1972-ben kérte fel őt a Szenátus akkori elnöke, J. W. Fulbright. Ritch ezt követően összesen hét – demokrata és republikánus – elnököt támogatott tanácsaival. Munkássága középpontjában Európa, a NATO és a kelet-nyugati fegyverzetkorlátozási erőfeszítések álltak. 1989-ben ő készítette el a „Támogatás a kelet-európai demokráciának” (SEED) c. törvény tervezetét, amely nyomán a korábban szovjet fennhatóság alatt álló új demokráciák amerikai támogatásban részesültek.

John B. Ritchnagykövet a CaliVita International Europe társalapítója. Az 1992-ben alapított multinacionális vállalkozás amerikai gyártású vitaminok, étrend-kiegészítők és egyéb fitnesztermékek forgalmazásával foglalkozik Európa-szerte. Olvass tovább >>

Craig Hall, stratégiai tanácsadó

Craig Hall amerikai üzletember, az USA külügyminisztériumának tanácsadója, könyvek szerzője, társadalmi vezető és műgyűjtő.

Craig Hall legfontosabb üzleti vállalkozása a Hall Financial Group (HFG). Hall az elmúlt 30 év során személyes kisbefektetésből gigantikus mértékű terjeszkedés útján lenyűgöző üzleti birodalommá tette a céget. Az HFG diverzifikált vállalat, amely Egyesült Államok-szerte fejleszt, tulajdonol és üzemeltet ingatlanokat. Hall kivételes üzleti érzékének köszönhetően előfordult, hogy 72.000 lakás volt az HFG tulajdonában, amivel a cég a világ második legnagyobb lakástulajdonosa volt. A vállalat jelenleg egy 372 ezer négyzetméteres irodaparkot fejleszt a texasi Dallas mellett.

Az HFG fennállása alatt Hall számos egyéb üzleti vállalkozásban is részt vett. Alapítója és igazgatója volt három takarék- és hitelszövetkezetnek, kétszer volt tagja bankfelügyeleti szervezetnek, volt társtulajdonosa banknak, valamint megalapította és igazgatta Amerika egyik első profitorientált egészségbiztosítóját. Sportrajongóként társtulajdonosa volt a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapatnak.

Craig Hall figyelme újabban Közép- és Kelet-Európa félé fordult. Tanácsokkal látja el az USA külügyminisztériumát, üzleti befektetéseket eszközöl, és támogatja a Bécsi Diplomáciai Akadémia által készített regionális tanulmányt. Mindeközben negyedik könyvén dolgozik.

Sikeres üzleti életének mintegy kiegyensúlyozásaként Hall aktív szerepet vállal különféle társadalmi kezdeményezésekben. Egyebek mellett elnöke a Dallas belvárosának újjáélesztésére alakult akciócsoportnak, igazgatja a Dallas Symphony zenekart, az Amerikai-Osztrák Fullbright Tanácsot, és elnöke egy AIDS-ellenes nonprofit szervezet igazgatóságának. Számos kitüntetésben részesült, így 1979-ben Amerika Tíz Kiemelkedő Fiatalja egyikének nyilvánították. Három könyve jelent meg.

Craig Hall feleségével, Kathryn Hallal, az USA volt ausztriai nagykövetével Dallasban és Napa Valley-ben él. Övék a Hall Wines, Napa Valley egyik legnagyobb borászata.

Marilyn Melkonian, stratégiai tanácsadó

Marilyn Melkonian a Telesis Corporation elnöke és alapítója.

A Telesis egy zártkörűen működő társaság, amely élhető, szép és sokszínű városi közösségeket tervez, finanszíroz és épít. Több mint 2 milliárd dollár értékű kerület-átalakítást fejlesztett és tervezett USA-szerte, több mint 15.000 otthonnal és számos kereskedelmi, kulturális és közösségi funkcióval. A Telesis tizenhárom városi kerületben tevékenykedik a jólét növelése, az oktatás és az egészségügyi ellátás javítása, a gazdaság fejlesztése és környezetbarátabbá tétele, valamint a közösségek érdekeinek előmozdítása érdekében.

Melkonian asszony először Edward W. Brooke szenátor csapatában foglalkozott lakáspolitikával és törvényalkotással 1967 és 1970 között. Diplomáját a Stanford University Law School-on szerezte. 1976-ig a földhasználatra és otthonfejlesztésre specializálódott washingtoni ügyvédi iroda, a Tufo, Johnston & Zuccotti partnere volt.

1977 és 1980 között az USA lakásügyi és városfejlesztési minisztériumának helyettes államtitkára volt. Először a biztosított és a közvetlen hitelek, később az összes többlakásos épület tartozott a hatáskörébe. 1980-ban Melkonian asszony a Lucasfilm Ltd. általános üzleti tanácsadója lett. 1985-ben alapította meg a Telesis-t.

Melkonian asszony alapítója és elnöke a National Housing Trust-nak, ami egy országos non-profit szervezet, amely a megfizethető lakhatás fenntartásáért küzd. James Rouse általi 1989-es alapításától 2011-ig tagja volt az Enterprise Social Investment Corporation igazgató tanácsának. Szintén tagja volt a National Housing Task Force-nak, ami 1988 márciusában jelentést készített a Kongresszusnak a nemzeti lakáspolitika jövőjéről. Clinton elnök alatt a lakásügyi és városfejlesztési minisztérium reformbizottságában dolgozott. 2004-ben a polgármester és a városi tanács megbízásából a District of Columbia átfogó lakásügyi stratégiáját kidolgozó akciócsapatban tevékenykedett.

A Telesis Corporation-t és Marilyn Melkonian-t a Texas Északi Kerület kerületi bírósága lakásprogram-adminisztrátorrá, a New York Déli Kerület kerületi bírósága pedig lakásügyi főmegbízottá nevezte ki. E funkciók lényege a bíróságok igazságos lakhatásra vonatkozó irányadó rendeleteinek megvalósítása. Melkonian asszony az Eisenhower Alapítvány egyik kurátora és tagja a Brookings Intézet várospolitikai központja tanácsának is. Marilyn tagja a tisztességes kormányzásért dolgozó Common Cause szervezet és az oktatással foglalkozó American Education szakmai központ tanácsának.

Simon Lunn, stratégiai tanácsadó

Simon Lunn a European Leadership Network (ELN) szenior tagja, a Democratic Control of Armed Force (DCAF) genfi központjának szenior tagja, a londoni Royal United Services Institute (RUSI) tagja.

A NATO Parlamenti Gyűlésének előbb nyolc éven át főtitkárhelyettese, majd 1997 és 2007 között főtitkára volt, ilyen minőségében kezdeményezte és kivitelezte a közép- és kelet-európai parlamentekkel folytatott partnerségi és segítségnyújtási programot.

1983 és 1989 között a NATO Nemzetközi Titkárságának tervezési és politikai vezetője volt, és részt vett a NATO védelmi tervezésének minden mozzanatában. Ugyancsak tagja volt az európai hagyományos fegyverzetekről (CFE) folytatott tárgyalásokat előkészítő magas szintű akciócsapatnak.

1979 és 1981 között az USA Kongresszusi Kutatási Szolgálatánál dolgozott, ahol jelentéseket készített a Kongresszus számára a közepes hatótávolságú nukleáris fegyverek telepítéséről szóló 1979-es döntéssel kapcsolatos NATO-stratégiáról. Részt vett a SALT II egyezmény ratifikálásával kapcsolatos szenátusi meghallgatásokon is.

Az 1970-es években az Észak-Atlanti Gyűlés védelmi bizottságának igazgatója volt, és komoly munkát fejtett ki a nukleáris fegyvereknek a NATO stratégiájában betöltött szerepével kapcsolatban.

BA (Hons) végzettséget szerzett történelemből a Walesi Egyetemen, illetve MA végzettséget hadtudományokból a Londoni Egyetem King’s College-on. 1960 és 1962 között a Sandhurst-i Királyi Katonai Akadémia hallgatója volt, majd a brit hadsereg tisztjeként szolgált. Jelenleg a genfi DCAF szenior tagja és Washingtonban az NTI tanácsadója.

Simon Lunn Brüsszelben él.

.

Újabb szállítási lehetőség!

Ritkán vagy otthon? Sürgősen szükséged lenne a termékekre? Vagy egyszerűen csak a saját időbeosztásod szerint szeretnél élni, nem pedig a futárra várakozva? A GLS CsomagPont szolgáltatás költség- és időhatékony kézbesítési megoldást kínál a CaliVita vásárlói számára. Juss hozzá a megrendelt termékekhez a Te napirendedhez igazodva, kényelmesen és gyorsan! 200 településen több mint 500 átvevőhely Hogyan működik? Vásárolj webshopunkban, a www.calivita.hu oldalon, majd válaszd ki a „Szállító választás” menűpontban a GLS CsomagPontot. A megrendelést követően SMS- vagy e-mailértesítést kapsz a csomag érkezéséről és az utánvét összegéről. Ezután nincs más dolgod, mint útba ejteni a kiválasztott átvevőhelyet egy neked tetsző időpontban! Miért előnyös? Gyors és rugalmas: akár már 24 órán belül megérkezhet a csomagod, amelyet 5 munkanapon belül bármikor átvehetsz a
tovább...

Vár rád a nyár!

Lassan a 2015-ös év is a végéhez közeledik, a napok hűvösre fordulnak, a természet felöltötte téli ruháját… Az ünnepi időszakra való készülődés forgatagában néha mégis meg-megállunk az ablaknál és a szikrázó napsütésre vágyva a meleg nyári napokra gondolunk. CaliVita tagként mi az első dolog, ami a nyári forróság kapcsán eszünkbe juthat? Hát persze, hogy a cég egyik legizgalmasabb rendezvénye, a Nemzetközi CaliVita Nyári Tábor! Mi nemcsak gondolunk rá, hanem dolgozunk is rajta, hiszen 2016 nyarán kerül megrendezésre a CaliVita 15. nyári tábora, ahova szeretettel várunk minden régi és új CaliVita tagot, aki egy újabb felejthetetlen Calivitás élménnyel és szakmai tudással szeretne gazdagodni. 2016. június 20–25 között ismét egy új helyen, a Zaton Holiday Resort-ban (Zadar, Horvátország) várunk családoddal és barátaiddal, amennyiben van kedved néhány felejthetetlen napot eltölteni a csodaszép Adria partján, és nem bánod, hogy mi mindent meg
tovább...

E-Protect termékcsalád

 A WHO 2011-es bejelentése, miszerint a mobiltelefonok rákot okozhatnak, nagy port kavart. A vita azóta nőtt a mobiltelefonok és más, gyakran használt hordozható elektronikus eszközök lehetséges egészségügyi veszélyeiről, mindeközben több szakértő és kutató aggodalmának adott hangot.                     A jelerősség sötét oldala Dr. Thomas Rau, a svájci Paracelsus Klinika orvosa egyike az alternatív egészségmegőrzé
tovább...

Természetes tippek allergia ellen

Az allergia mára népbetegséggé vált, és rohamosan terjed. Ugyan a 19. században még csak elvétve fordult elő, és a 20. században is csupán a világ lakosságának 1%-át érintette, ma már 35%-a szenved a betegség kellemetlen tüneteitől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint ez az arány 2050-re elérheti az 50%-ot is. Bár az allergiára való hajlam örökölhető, ráadásul a környezeti &aacut
tovább...

Maradj CaliVita tag 2016-ban is!

Emberek milliói választották már a CaliVita kínálta előnyöket: a függetlenség, az anyagi biztonság és a kiváló minőségű termékek által nyújtott Minőségi Életet. Újítsd meg a tagságodat, ha még nem tetted meg, és élvezd továbbra is ezeket az előnyöket! Erre kétféle lehetőséget is biztosítunk neked. Automatikus tagságmegújítás év közben Amennyiben fo
tovább...

Fényes mosoly egész évben

A szájhigiénia valószínűleg még a gazdag, nyugati társadalmakban is kényes pont. Ezt bizonyítják azok a fogászati felmérések, melyek az időskori ínysorvadás fiatalkori kezdetét szerették volna felmérni. Az ínygyulladás, melynek krónikussá válása ínysorvadáshoz vezethet, már a gyermekeknél is megfigyelhető, és Amerikában a felnőtt lakosság felét, a 65 év felettieknek akár 70%-át érintheti.<
tovább...

Nyaralj önfeledten!

Az egész éves kemény hajtás után felüdülés élvezni a napsütést, strandra járni és utazni. Annyi önfegyelem után ilyenkor talán kevesebbet törődünk az egészségünkkel is, ezért most összeszedtünk néhány jó tanácsot, amivel nem tűnik akkora áldozatnak az odafigyelés! Utazás és környezetváltozás során a nem megszokott élelmiszerek sokaknak okozhatnak átmeneti bél- és gyomorrendszeri problémá
tovább...

CaliVita Nyári Tábor - Élménybeszámolók

Kedvcsinálóként nézd meg az előző táborokról készült videókat és olvasd el azok véleményét, akiknek már volt részük ebben a felejthetetlen élményben: „Való világból” álomvilágba Hihetetlen élmény a „való világból” belecsöppenni hasonló gondolkodású, életigenlő, célokkal teli, intelligens, jókedvű, optimista emberek társaságába! Gyönyörű környe
tovább...

D-vitamin és koenzim-Q10

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy milyen betegségektől tartanak a leginkább, valószínű, hogy legtöbben a daganatos megbetegedéseket említenék. De mit tippelsz, mi a vezető halálok a világon? A WHO adatai szerint a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetnek a legtöbb halálhoz, gyakorlatilag minden harmadik ember szíveredetű betegségben hal meg, legnagyobb arányban a szívet ellátó koszorúerek betegsége és stroke miatt. Fájdalmas adatok ezek, hiszen a legtöbb
tovább...

CaliVita Nyári Tábor 2015

  Amennyiben az egészséges életmód híve vagy, ismered, fogyasztod és szereted a CaliVita termékeit, hiszel egy független üzlet által biztosított szabadság lehetőségében, bízol egy együttműködő csapat teremtő erejében, vagy csak szeretnél egy élményekkel teli hetet eltölteni barátságos és felszabadult emberek társaságában, akkor feltétlenül ott kell lenned a 2015. június 21-26. között megrendezésre kerülő CaliV
tovább...

Gummy Kids 50% kedvezmény a készlet erejéig!

Gummy Kids féláron KÉSZLETKISÖPRÉSI AKCIÓ > Január 16-tól a készlet erejéig Gummy Kids féláron!  A termék ára 4 230 Ft helyett, most csak 2 115 Ft | BP 53 | KP 1 666 A Gummy Kids a gyermekek fejlődéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, mindezt mesterséges színezékek és ízesítők nélkül. Nemcsak kellemes, gyümölcsös íze, de a minden dobozhoz járó ajándék di
tovább...

Magyarországon a legmagasabb a D-vitamin hiány

A borongós téli időben, kevesebb a napsütéses órák száma, így jóval kevesebb D-vitaminhoz jutunk, mint amennyire a szervezet normál működéséhez szükséges lenne.  Magyarországon a legtöbb felnőtt D-vitamin-hiányos A D-vitamin hormonként funkcionál a szervezetben, hiánya esetén számos betegség kialakulásának kockázata jelentősen megnő. Magyarországon a felnőttek 94 százaléka D-vitamin-hiányos, 21 százalékuk pedig nagyon súlyos D-vitamin-hiányban szenved. A gyerekek adatai jobbak: kétharmaduknál észlelhető D-vitamin-hiány és mindössze 5 százalékuknál igen súlyos mértékű. A D-vitamin-hiány so
tovább...

Januári újdonságok - Kezdjük együtt az évet!

2017. január 07-ig MEGHOSSZABBÍTOTTUK! Meghosszabbítottuk a Célkitűző Szeminárium és Stratégiai Szeminárium early bird időszakát! Így 2017. január 07-ig MÉG KEDVEZMÉNYES ÁRON JELENTKEZHETSZ!Jegyárak Early Bird időszakban -20% KEDVEZMÉNNYEL!Célkitűző Szeminárium: 12 000 Ft+ÁFA (bruttó 15 240 Ft) helyett 9 600 Ft + ÁFA (bruttó 12 190 Ft) Célkitűző és Stratégiai Szeminárium: 20 000 Ft+ÁFA  (bruttó 25 400 Ft) helyett 16 000 Ft + ÁFA (bruttó 20 320 Ft)    Ne feledd, hogy je
tovább...

BioHarmonex előrendelés - holnap éjfélig!!!

Ne mondj le az ingyen CaliVita termékekről! Már csak 1 napod maradt, hogy élj a lehetőséggel és tiéd legyen a 31 500 Ft értékű CaliVita termékcsomag! Mit kell tenned? Rendeld meg a BioHarmonex legújabb generációját MOST és ajándékba kapsz egy nyakpántot, 5 extra programot és 31 500 Ft értékben választhatsz CaliVita terméket! Ne hagyd ki ezt a vissza nem térő ajánlatot! Az akció 2016. december 31-ig tart. Bővebb információt a www.bio-harmonex.com oldalon találsz.   Ez az e-mail kizárólag a CaliVit
tovább...

Ingyenes kiszállítás még 3 napig!

Rendeld meg kedvenc termékeidet decemberben Még 3 napig él DECEMBERI EXTRA AJÁNLATUNK:Rendelj minimum 10 000 KP értékben 2016. december 31-ig, és rendelésedet ingyen házhoz szállítjuk! Miért érdemes a CaliVita termékeit választanod? Mert több mint 20 éve kimagasló szakmai háttérrel kínáljuk a legmagasabb minőségi előírásoknak is megfelelő termékeinket. Mert mindig a legjobb forrásból származó természetes alapanyagok felhasználására törekszünk. Mert 100%-os minőségi garanciát vállalunk termékeinkr
tovább...

Gummy Kids 1+1 akció

1-et fizetsz 2-őt kapsz 3 NAPIG > December 27-29. között Gummy Kids 1+1 akció!  A 2 db termék ára 8 460 Ft helyett, most csak 4 230 Ft | BP 105 | KP 3 331 Melyik gyerek ne szeretné a gumicukrot? Nemcsak kellemes, gyümölcsös íze, de a minden dobozhoz járó ajándék dinós matrica is könnyen mosolyt csal a gyerekek arcára!    MEGRENDELEM >>> Miért vála
tovább...
Nemzetközi szponzorálási lehetőségekrőlNemzetközi szponzorálás – holland operációHogy miért érdemes terjeszkedni más piacok felé is? A legfontosabb érv az, hogy a CaliVita központja Budapesten van és Nyugat-Európa egy óriási piaci lehetőség a terjeszkedésre, a maga közel 400 milliós lakosával! Az ott élő emberek egy igen magas színvonalú wellness kultúrához vannak szokva, fizetőképes kereslettel, magas életszínvonallal, amelyhez a magas minőségű CaliVita termékek nagyon jól illeszthetők, ajánlhatók. A hazai piac viszonylag kis mérete egy másik jelentős tényező, ami rákényszeríti a hazai hálózatépítőket - az újakat is –, hogy külpiacokon is terjeszkedjenek. Így tehát a hálózatépítők versenyképességét nemcsak a hazai piacokon kell biztosítani, hanem a nemzetközin is. Most amikor a modern technikai vívmányoknak köszönhetően már minden háttéreszköz a rendelkezésünkre áll: internet, Skype, MSN egyéb ingyenes kapcsolattartó lehetőségek, nagyon könnyű kapcsolatot tartani a külföldi hálózatépítőkkel is. A Skype segítségével, például be lehet őket kapcsolni hazai előadásokba, rendezvényekre konferenciahívással, hogy csak egy példát említsünk.Ha valakinek rokona, vagy ismerőse él vagy dolgozik a helyi operációval nem rendelkező európai  országban, az könnyedén terjeszkedhet ennek a kapcsolati tőkének köszönhetően. Ön szerint mekkora esélye van a sikerre, ha egy új – hálózattal még alig rendelkező vagy egyáltalán nem rendelkező -  országban indul el az üzlet indulásakor? Most összefoglaljuk, hogy mi ennek a menete, a többi már Önön múlik!!!Új regisztráció menete Nyugat-EurópábanAz újonnan regisztrált Tagnak 52 KP értékben (kb. 65-70 EUR-ért) kell vásárolnia ahhoz, hogy teljes körű Taggá váljon.Útovább...

Legfrissebb fotóink